MONEY BACK GUARANTEE

Wahai Lelaki, Ketahui Manfaat & Mudarat PAM ZAKAR Sebelum Anda Guna!

Agak menggelikan hati ramai orang, telah banyak produk pam zakar bagi mereka yang mati pucuk dipasarkan di media sosial kini. Persoalannya, adakah ia akan berkesan dan tidak berbahaya?

Mati pucuk dalam kalangan orang lelaki

Hakikatnya, ramai lelaki yang mengalami mati pucuk menggunakan testimoni pam zakar atau penis ini sebagai kaedah yang kononnya boleh menyelesaikan masalahnya.

Adakah ia benar boleh membantu?

Sebelum kita pergi dengan lebih mendalam lagi, mari kita sama-sama ketahui serba sedikit mengenai kondisi yang turut dikenali sebagai disfungsi ereksi ini.

Mati pucuk akan terjadi apabila anda tidak mampu atau tidak boleh mengekalkan ereksi yang cukup untuk melakukan hubungan seks.

Anda mungkin mengalami kondisi ini jika anda:

  • boleh mengalami ereksi kadang-kadang, walaupun bukan setiap masa;
  • boleh mendapat ereksi, tapi tidak bertahan cukup lama untuk melakukan hubungan seks;
  • tidak mampu mendapat ereksi langsung.

Menurut kajian yang pernah dilakukan oleh International Journal of Endocrinology, ED adalah lebih tinggi risiko dialami oleh kira-kira 5% lelaki yang berusia 40 tahun ke atas dan 15% lelaki yang berusia 70 ke atas.

Pun begitu, kondisi ini tidak semestinya akan berlaku kepada golongan tua sehaja kerana ada juga golongan muda yang malang turut mengalaminya.

Jadi, anda sebagai lelaki yang masih muda jangan berasa lega kerana ia juga mungkin akan berlaku kepada anda.

Namun, pam penis bukanlah jawapannya. Sebaiknya, anda berjumpa dengan doktor untuk mendapatkan ubatan atau rawatan yang sewajarnya.

Kesan pam zakar, bermanfaat atau bermudarat?

Untuk menjawab persoalan ini adalah agak sukar.

Ini kerana alat ini sebenarnya mempunyai dua cabang tahap keberkesanannya iaitu yang positif dan yang negatif.

Jadi, jawapannya adalah mungkin bermanfaat namun juga bermudarat jika ia tidak digunakan dengan cara yang betul. Anda tahu apa itu pam zakar?

Buat anda yang belum tahu, pam penis adalah sejenis tiub berbentuk silinder yang digunakan untuk tujuan membesarkan dan menguatkan ereksi alat kemaluan lelaki.

Alat ini kebiasaannya digunakan oleh mereka yang mengalami masalah mati pucuk untuk membolehkan mereka bersama dengan pasangan. Pun begitu, sejauh manakah keberkesanan penggunaannya?

Manfaat pam penis

Sebagaimana tujuan penciptaannya, pam zakar sebenarnya mungkin benar boleh membantu lelaki untuk mendapatkan dan mengekalkan ereksi.

Cara ia berfungsi adalah dengan mencipta ruang vakum di sekeliling alat kemaluan lelaki untuk tujuan menggalakkan pengaliran darah ke situ.

Setelah berjaya mendapatkan ketegangan zakar yang dimahukan, lelaki boleh menggunakan cincin zakar untuk membantu mengekalkan darah yang terkandung di dalamnya.

Mudarat pam penis

Jika tersalah cara penggunaannya, ia mungkin akan memudaratkan alat kemaluan anda. Berikut merupakan risiko dan kesan sampingannya:

  • Zakar membengkak dan menjadi kebas dan sakit
  • Saluran darah pecah lalu menyebabkan bintik kecil berwarna merah atau petechiae
  • Ereksi berasa tidak selesa kerana ia bukan dari proses semula jadi
  • Tidak semua kawasan zakar akan mengalami ereksi
  • Ejakulasi yang menyakitkan kerana air mani terasa seakan tersekat
  • Kesan psikologi – perasaan malu, kekok atau turn off setiap kali perlu menggunakan pam untuk mendapatkan ereksi

Kalau ia hendak dibandingkan, memang agak sukar.

Alat ini sangat membantu lelaki yang mempunyai masalah ereksi namun dalam masa yang sama, turut membawa beberapa kemudaratan lain.

Kuncinya di sini adalah cara penggunaannya. Jika anda buat dengan cara betul, ia mungkin akan meminimumkan mudarat tersebut. Jika tidak pula, anda bakal berdepan risiko yang berbahaya!

Sebagai alternatif, anda boleh mempertimbangkan suplimen herba seperti Thor X yang mengandungi ________.  Ia dapat membantu anda capai ereksi secara selamat. Ia dapat meningkatkan kadar aliran darah ke seluruh badan termasuklah ke organ zakar.

Promosi Hari Ini!
Dapatkan Sekarang!

Percuma Dengan Setiap Pembelian Pek Penuh

Tertakluk kepada stok sedia ada. Siapa cepat dia dapat!

ThorX Pek Penuh

Mengandungi 10 biji/sachet

RM129.90

RM89.90

ThorX Pek Bundle 3

Mengandungi 3 biji/sachet

RM38.70

RM29.90

ThorX Pek Individu

Mengandungi 1 biji/sachet

RM12.90