MONEY BACK GUARANTEE

Menghadapi Masalah Ejakulasi Pramatang? Apakah yang anda perlu mengetahui seterusnya?

Apabila lelaki terangsang secara seksual, isyarat dihantar dari otak ke kawasan kemaluan melalui saraf di saraf tunjang. Isyarat adalah penting untuk mengecutkan otot pelvis secara berirama, bagi menghantar sperma dari testis ke vas deferens. Vesikel mani dan kelenjar prostat menyediakan cecair tambahan untuk melindungi sperma.

Campuran sperma dan cecair tambahan ini dipanggil air mani. Uretra mengangkut sperma ke hujung zakar, sebelum ia dilepaskan melalui ejakulasi. Ejakulasi adalah perbuatan lelaki mengeluarkan sperma semasa hubungan seksual. Latensi ejakulasi ialah masa yang diambil untuk memulakan hubungan seksual dan mengalami orgasme.

Pancutan pramatang berlaku apabila seorang lelaki tidak dapat mengawal dorongan untuk ejakulasi sebelum dia dan pasangannya mencapai kepuasan. Pertubuhan Kesihatan Sedunia menamakan keadaan ini sebagai ejakulasi awal. Seramai 75% populasi lelaki telah melaporkan masalah ini, sehingga ejakulasi pramatang menjadi masalah seksual lelaki yang paling kerap berlaku.[1]

Apa yang menyebabkan ejakulasi pramatang?

Ejakulasi pramatang boleh disebabkan oleh masalah prostat, masalah tiroid, penggunaan ubat tertentu dan masalah kesihatan lain seperti obesiti, tekanan darah tinggi dan ketagihan. Dalam sesetengah kes, ini boleh berlaku apabila lelaki itu sangat sensitif. Ujian diagnostik membolehkan penyedia penjagaan kesihatan menentukan masalah yang tepat sebelum rawatan ditetapkan.

Sekiranya sebabnya adalah psikologi, seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan prestasi, didikan yang ketat, penderaan zaman kanak-kanak, atau ketakutan yang berkaitan dengan menjalin atau mengekalkan perhubungan, terapi akan diperlukan.

Rawatan untuk Ejakulasi Pramatang

Pemeriksaan fizikal digunakan untuk menentukan diagnosis keadaan. Pengamal penjagaan kesihatan boleh mengesyorkan ujian darah atau air kencing untuk memperolehi kebimbangan perubatan yang mendasari. Jika masalah fizikal terbukti menjadi punca gangguan, ubat yang sesuai akan diberikan.

Untuk isu psikologi, gabungan kaunseling seksual dan mempelajari beberapa teknik untuk mengendalikan ejakulasi fizikal akan dipertimbangkan. Kaunseling juga boleh membantu lelaki itu mengatasi perasaan malu dan bersalah yang mungkin berpunca dari mengalami pemyakit tersebut.

Kesan negatif ejakulasi pramatang mesti ditangani agar orang dewasa lelaki boleh mempunyai hubungan seksual yang berfungsi dengan isteri. Selain itu, ejakulasi pramatang boleh dirawat dan diatasi dengan menggunakan cara berbeza yang direka untuk menggalakkan kesihatan umum lelaki, seperti Thor X, yang dirumus dengan 100% bahan semula jadi dan telah diluluskan oleh KKM dan disahkan halal. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihannya yang unik, sila layari www.thor-x.com

Promosi Hari Ini!
Dapatkan Sekarang!

Percuma Dengan Setiap Pembelian Pek Penuh

Tertakluk kepada stok sedia ada. Siapa cepat dia dapat!

ThorX Pek Penuh

Mengandungi 10 biji/sachet

RM129.90

RM89.90

ThorX Pek Bundle 3

Mengandungi 3 biji/sachet

RM38.70

RM29.90

ThorX Pek Individu

Mengandungi 1 biji/sachet

RM12.90