MONEY BACK GUARANTEE

Kesihatan Seksual: Kenapa kita mengelak bercakap mengenainya?

Perkara yang sering menghalang orang ramai daripada mengadakan perbualan tentang kesihatan seksual adalah pantang larang yang berkaitan dengannya.

Pertubuhan Kesihatan Sedunia mentakrifkan kesihatan seksual sebagai keadaan fizikal, emosi, mental dan kesejahteraan sosial berhubung dengan seksualiti; ia bukan semata-mata ketiadaan penyakit, disfungsi atau kelemahan.

Apabila bercakap tentang kesihatan seksual, fikiran yang positif dan berfikiran terbuka diperlukan. Walaupun sudah abad ke-21, ia masih dianggap tabu di banyak tempat dan masyarakat masih mengelak bercakap mengenai seks, kesihatan seksual dan masalah kesihatan seksual.

Isu keintiman sering dihadapi oleh pasangan

Seks dan keintiman adalah satu isu yang sering dihadapi oleh ramai pasangan. Ini adalah kerana pasangan mungkin mempunyai keperluan dan keinginan masing masing yang berbeza mengenai keintiman fizikal.

Seseorang mungkin menginginkan hubungan seks yang lebih kerap daripada yang lain, atau mungkin lebih terbuka kepada melakukan hubungan seks dengan lebih daripada seorang, atau menjalani hubungan terbuka atau poliamor.

Kadangkala terdapat juga ketidakpadanan dalam tahap keselesaan dengan paparan kasih sayang kepada orang ramai—seorang pasangan mungkin tidak mahu secara fizikal menyayangi di khalayak ramai manakala yang satu lagi mahu.

Manakala keutamaan ini mungkin berubah dari semasa ke semasa apabila perhubungan itu berkembang tetapi perkongsian yang berterusan dan jujur tentang keperluan dan keutamaan keintiman adalah bahagian teras dalam mengekalkan hubungan yang sihat.

Risiko tidak intim dengan pasangan

Seseorang mungkin mula berasa terasing atau mengalami gejala kemurungan apabila mereka tidak menerima keintiman fizikal yang mencukupi daripada pasangan mereka.

Lama-kelamaan, kekurangan keintiman fizikal dalam perhubungan atau perkahwinan boleh menyebabkan pasangan kurang berkomunikasi dan mewujudkan jarak emosi di antara mereka yang boleh menyebabkan kedua-dua individu tersebut berasa terputus hubungan dan berasa tidak puas hati dalam perhubungan itu.

Kalau ingin lebih dekat dengan pasangan, boleh pertimbangkan untuk menjadualkan malam temu janji, atau masa peribadi di mana anda berdua boleh keluar dari rumah dan melakukan sesuatu yang anda berdua nikmati bersama.

Walau bagaimanapun, anda tidak sepatutnya berasa tertekan untuk melakukan hubungan seks atau sebarang aktiviti seksual untuk mengekalkan hubungan anda kerana ini boleh menyebabkan anda tidak dapat melambatkan ejakulasi semasa hubungan seks yang akan menyebabkan anda sentiasa atau hampir selalu ejakulasi dalam masa 1 hingga 3 minit selepas penembusan. Walau bagaimanapun, anda tidak payah risau kerana terdapat banyak cara untuk mengatasi masalah ejakulasi awal.

Cari keseimbangan yang sesuai untuk badan anda

Kebanyakan produk di luar lebih memberi tumpuan kepada peningktan stamina. Oleh itu, anda boleh anggap Thor X sebagai pilihan utama anda kerana produk ini mengandungi bahan semula jadi yang bukan sahaja boleh meningkatkan prestasi anda tetapi juga akan menggalakkan kesihatan keseluruhan badan anda.

Thor X selamat untuk dimakan dan telah mendapat kelulusan KKM dan disahkan halal kerana mengikuti standard pengeluaran, keselamatan dan kesihatan yang ketat.

Layari www.thor-x.com untuk mengetahui lebih lanjut tentang pelbagai manfaat kesihatan Thor X.

Promosi Hari Ini!
Dapatkan Sekarang!

Percuma Dengan Setiap Pembelian Pek Penuh

Tertakluk kepada stok sedia ada. Siapa cepat dia dapat!

ThorX Pek Penuh

Mengandungi 10 biji/sachet

RM129.90

RM89.90

ThorX Pek Bundle 3

Mengandungi 3 biji/sachet

RM38.70

RM29.90

ThorX Pek Individu

Mengandungi 1 biji/sachet

RM12.90