Betul Ke Tiram Dapat Membantu Dalam Kehidupan Seksual?

Kita pernah melalui waktu-waktu tiram menjadi ‘popular’ sekejap disebabkan kesegaran dan kesedapan yang boleh dimakan ‘on the spot’, ketika itu semua mahu mencuba rasa bagai mana rasa tiram segar. Kebanyakkan masyarakat kita sangat menggemari tiram tapi tidak semuanya tahu tentang kelebihan tiram :

i. Kaya dengan Zinc

a) Tiram merupakan salah satu sumber makanan laut yang kaya dengan seng atau zinc. Zinc adalah mineral penting yang diperlukan untuk penghasilan hormon seksual, termasuk testosteron.

b) Hormon ini memainkan peranan dalam meningkatkan nafsu seksual, baik untuk lelaki mahupun wanita. Dengan mengambil tiram, anda dapat meningkatkan tahap seng dalam badan anda, yang seterusnya membantu meningkatkan nafsu seksual dan prestasi seksual.

ii. Meningkatkan Aliran Darah

a) Kesihatan saluran darah yang baik adalah penting untuk kualiti eraksipada lelaki dan sensitiviti klitoris pada wanita. Tiram mengandungi asid amino arginin yang dapat membantu meningkatkan aliran darah ke organ reproduktif.

b) Dengan peningkatan aliran darah yang sihat, ereksi lelaki menjadi lebih kuat dan tahan lama, manakala sensitiviti klitoris wanita juga meningkat, meningkatkan keseronokan seksual untuk kedua-dua pasangan.

iii. Kandungan Dopamin

a) Tiram mengandungi dopamin yang dapat merangsang hormon kebahagiaan dan memberikan sensasi kenikmatan. Hormon dopamin ini boleh meningkatkan suasana yang positif dan keghairahan seks. Dengan mengambil tiram, anda boleh merasai kesan positif pada suasana hati dan memperkuat ikatan emosi dalam hubungan seksual.

Namun, walaupun tiram dapat memberikan manfaat dalam kehidupan seksual, penting untuk diingat bahawa setiap individu mempunyai reaksi yang berbeza terhadap makanan. Jangan harapkan tiram sebagai satu-satunya penyelesaian untuk meningkatkan prestasi seksual anda. Penting untuk menjalani gaya hidup sihat secara keseluruhan, berkomunikasi dengan pasangan anda, dan membina hubungan emosi yang kukuh.

Walaupun tiram mempunyai manfaat, pastikan untuk mendapatkan tiram yang segar dan memasaknya dengan betul untuk mengelakkan risiko jangkitan bakteria atau keracunan makanan. Berunding dengan pakar pemakanan atau doktor anda untuk menyesuaikan pola makan dengan keperluan dan keadaan kesihatan anda.

Jadi, jika anda ingin menambahkan sentuhan romantis dan keintiman dalam kehidupan seksual anda, sertakan tiram dalam menu makanan anda. Lebih baik lagi jika mengamalkan suplemen kesihatan yang berasaskan bahan semulajadi seperti Thor X yang diperbuat daripada ekstrak semulajadi, ekstrak maca dan buah tunjuk langit. Nikmatilah kenikmatan dan manfaat yang ditawarkannya, tetapi ingatlah bahawa kepuasan seks adalah salah satu kebahagiaan dalam rumahtangga.

Promosi Hari Ini!
Dapatkan Sekarang!

Percuma Dengan Setiap Pembelian Pek Penuh

Tertakluk kepada stok sedia ada. Siapa cepat dia dapat!

ThorX Pek Penuh

Mengandungi 10 biji/sachet

RM129.90

RM89.90

ThorX Pek Bundle 3

Mengandungi 3 biji/sachet

RM38.70

RM29.90

ThorX Pek Individu

Mengandungi 1 biji/sachet

RM12.90